Omgeving

Zoals gezegd is het nieuwbouwplan IJsselgaarde gesitueerd in een schitterende omgeving. Met aan de westkant de Hollandse IJssel en de dijk en aan oostkant de uitgestrekte polders. De noordzijde grenst aan de ijsbaan, die ‘s winters (indien mogelijk) door de ijsvereniging gebruikt wordt. De zuidzijde grenst aan diverse woonkavels met een groen en landelijk karakter. 

Ouderkerk aan den IJssel is gelegen aan de rand van het Groene Hart in Gemeente Krimpenerwaard. Het dorp Ouderkerk aan den IJssel is ruim 700 jaar oud. Bij de stichting van het dorp heeft de IJssel als uitgangspunt gediend. In de loop van de eeuwen heeft het dorp een agrarisch karakter gehad en in zekere zin tot nu behouden. Ook de binnenscheepvaart heeft, mede bepaald door de ligging van het dorp aan de rivier, een belangrijke stempel op het dorp gedrukt.

Ouderkerk heeft een breed scala aan voorzieningen en heeft ook een rijk verenigingsleven. IJsselgaarde is centraal gelegen nabij alle voorzieningen van het dorp en het centrum van Gouda is binnen 20 minuten bereikbaar. Rotterdam is ook via de N210 / A16 goed te bereiken.

Natuur & recreatie

Met zoveel natuur om de hoek is een prettige besteding van uw vrije tijd alvast gewaarborgd! Sportief bezig zijn kan op tal van manieren. 's Zomers is het er heerlijk varen met een beetje geluk kunt u 's winters de schaatsen onderbinden. 

Dichtbij vindt u het fiets- en voetpad bij de "kolenschuur". Voor de kenners vernoemd naar de toenmalige kolenschuur die hier ooit buitendijks gepositioneerd. Ook is dit de verbinding naar Tiendweg de Nesse richting Schaapjeszijde en Berkenwoude. Uitgelezen wandelgebied als Graafkade, Wellepoort en Berkenwoudse driehoek ligt hier "om de hoek". Voor de wandelaars onder u verwijzen wij ook graag naar de website van hollandscheijsselaltijdanders.nl.

En natuurlijk zijn er genoeg eet- en drinkgelegenheden langs de diverse vaar-, wandel- en fietsroutes.

 

 

 


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring