Architectuur

In één van de mooiste bochten van de Hollandsche IJssel ligt de IJssellaan, waar binnenkort een voormalig bedrijventerrein getransformeerd wordt in een sfeervolle, collectieve leefomgeving.

Het omliggende landschap is gekenmerkt door uitgestrekte polders die aan de voet van de dijk liggen en onderdeel zijn van het Groene Hart. Langs de dijk bevindt zich hoofdzakelijk de lintbebouwing, die de omgeving zijn karakteristieke uitstraling geeft. Da kavel aan de IJssellaan ligt ten oosten van de IJsseldijk en grenst aan de polder. 

Aan drie kanten omgeven door een bomenrij, ontstaat een nieuw woonerf welk rekening houdt met de karakteristieke eigenschappen van de bestaande omgeving. Vanuit verschillende posities op het woonerf beleef je het zicht op de polder. Het gevarieerde woonprogramma bestaat uit een aantal verschillende rijwoningen, twee-onder-een kapwoningen en vrijstaande woningen. Net zoals op een traditionele boerderij hebben de woningen op de kavel een gemene deler: het erf. Door de kleinschaligheid van het erf en verschillende openbare groene plekken ontstaat de unieke identiteit van deze nieuwe wijk. Sociale interactie van de nieuwe bewoners wordt gestimuleerd. Veilige speelplekken ontstaan dicht bij huis en ontmoetingsplekken in  het openbare groen en de gezamenlijke moestuinen zorgen voor contact met de buurt.

De gebouwen zelf hebben ieder hun eigen uitstraling die aansluit op de thematiek van de moderne boerderijtypologie. Grote en kleine dakkapellen kenmerken de woningen en geven identiteit aan elk huis. Verschillende woningformaten zorgen ervoor dat voor iedereen een passend woonhuis aangeboden wordt. Door gevelmaterialen met warme aardkleuren, zoals hout en baksteen, ontstaat er een vriendelijke en natuurlijke sfeer.

Zo ontstaat in een groene landelijke omgeving een bijzonder nieuwe woongemeenschap waar het prettig wonen is. De IJsselgaarde!


RoosRos Architecten


Website


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring